KAB-ME- 14-B- 17548

Programunk elsődleges célcsoportjaként az otthonunkban élő alkohol-, drogfüggő, illetve magatartászavaros gyermekek jelennek meg. Statisztikai adatokkal alátámasztott tény, hogy az állami gondoskodásban élők, illetve az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők gyakrabban válnak bűnelkövetővé, mint normál családban élő, iskolázottabb kortársaik. Gyakran a szükségszenvedett a rossz megélhetési körülmények teszik őket megélhetési bűnözőkké. Gyermekeink mindegyike állt már bíróság előtt korábbi bűnelkövetés, bűnismétlés miatt. Feladatunk megmutatni nekik, ráébreszteni őket „rossz úton jártok”. Programunk segítségével megmutatjuk nekik „két út áll elölted”, valamint a két út közötti különbséget.
Egyik lehetőség a bűnöző életmód folytatása, többek között börtönlátogatáson keresztül mutatjuk meg nekik, hova juthatnak ezzel az életvitellel. A másik lehetőség: a tisztességes munkából való termelés, önfenntartás.
A programon végighaladva, a duális képzések tematikáját követve, tudják elsajátítani, az önfenntartáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket.