EFOP-2.1.1-16-2016-00005infoblokk_felso_ESZA

“Speciális gyermekotthoni ellátás korszerűsítése a Bezerédj – Kastélyterápia Alapítványnál” névvel 2017 áprilisa óta jelentős korszerűsítési és bővítési munkálatok folynak otthonunkban.

A projekt során:

  • beépítésre kerül a tetőtér
  • korszerűsödik a teljes épület
  • 24 főre bővül az otthon befogadóképessége.

A kivitelezés első ütemében (a pályázat második mérföldkövénél) a készültségi fok elérte a 60%-ot. Elkészült a teljes fedélszék átalakítása, valamint a 17 db ablak beépítéséhez szükséges gerendakiváltás. Az összes tetőablak beépítése és körbeszigetelése megtörtént. Kialakítottuk és körbevakoltuk a lépcsőházat. Elkészítettük az összes gipszkarton falazatot és körbeszigeteltük a teljes tetőszerkezetet. Beépítettük a beltéri ajtók fogadókereteit. Átalakítottuk a fűtés elosztórendszerét a többletigényeknek megfelelően. Kiépítettük a teljes padlástér fűtésrendszerét, és lealapoztuk a vízrákötéseknek. Elindítottuk a műemlék épület, díszítő ökörszem ablakainak gyártását, ahol már mintadarabot is próbáltunk.

2018 júniusára a kivitelezés befejeződött. A második mérföldkő óta elvégzett munkák a következők voltak: beépítésre került közel 5000 méret villanyvezeték. Elkészült az összes dugaszoló aljzat, lámpatest, kapcsoló, mozgásérzékelő kivezetése. Befejeződött a mennyezet gipszkartonozása, majd a vízszintes és függőleges karton felületek szalagozása, glettelése és csiszolása. Beépítettük az összes nyílászárót, lealapoztuk a lépcsőházat és a szociális helyiségeket. Kifestettük az épületet. Elkészítettük az aljzat műgyanta burkolását. Felszereltük az összes villany, víz és fűtés szerelvényt. Megtörtént a fűtés nyomáspróbálya is. Kialakításra és a katasztrófavédelem központi rendszerébe bekötésre került az épület komplett tűzjelző rendszere. Elkészült a katasztrófavédelem által előírt kültéri menekülő lépcső, valamint egy 85000 literes tűzi víztároló medence, mely egyben fürdőtóként is működik. Beépítésre kerültek a tetőt díszítő ökörszem ablakok, melyek az épület udvar felöli homlokzatához épített ámbitussal (előtető) együtt jelentősen emelik a műemlék épület külső megjelenését.

A beruházás befejezésekén a beépítésre került szakasz 2018.10.18-án jogerősen is használatba vételi engedélyt kapott.

Sajtóközlemény